OM LASSE LANDMAND

fra avisen_edited
fra avisen_edited

Lasse Petersen
Lasse Petersen

fra avisen_edited
fra avisen_edited

1/2

OM LASSE

Inden Lasse Landmand

Opvokset i Dallerup

 

Født i 1985 og opvokset i Dallerup lidt udenfor Horsens sammen med Eigil og Else. Der har lige fra starten været Landbrug inde på livet af mig. Køer og marker har været en del af min opvækst og helt fra barnsben har jeg arbejdet med landbrug. 

LANDSBRUGSSKOLEN

-Udd. og arbejde

Bygholm landbrugsskole

 

I 2002 startede jeg på Bygholm landbrugsskole og siden hen tog jeg overbygningen som produktionsleder og var færdig i 2009. Jeg har sideløbende med mit studie arbejdet på Rhoden Gods, Tårnholm Gods, Tværsiggård. Derudover var jeg i 2006 3 mdr. i Australien og arbejde på en farm med 4.500 hektar land. 

 

 

LASSE LANDMAND STARTEDE

-Sådan startede det

Ideen og startskuddet

 

Jeg ville helt fra start levere rødbedesaft. Det endte ud med produktion af beder både til restaurationer, privater kunder og beder til saft.

 

Med udgangspunkt i drømmen om, at forenige byboer med landet opstod ideen med dyrkning af græskar. På den måde kunne jeg tiltrække familier i forbindelse med arrangementer her på gården, hvor der har været rig mulighed for, at børn og voksne kan hygge sig i landlige omgivelser. 

 

Et grundigt forarbejde blev lavet og jordbundsundersøgelser foretaget. Jorden egner sig helt perfekt til beder og græskar. Det stod mig helt klart at økologi var det helt rette element for mig, da jeg sætter en stor ære i, at kunne leve op til standarterne indenfor moderne og alternativt landbrug.